enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,2917
EURO
36,7842
ALTIN
2.976,66
BIST
9.916,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Yağmurlu
9°C
Zonguldak
9°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
9°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Pazar Hafif Yağmurlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
11°C

SİYASET YAPILMASIN..!

SİYASET YAPILMASIN..!
13/04/2016 14:33
A+
A-

firinci-tuketici-kadar-dertli-v8rp3

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili, 300 gram ekmeğin 1,5 liraya satıldığı Ereğli İlçesi’nde, yapılan yeni tarifenin 4 yıl aradan sonra zamlandığını bildirdi.
Demirtürk, Çınaraltı mevkisindeki Bozhane Kafe’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, ekmek zammıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Fırıncı esnafının, zam sonrası halka hedef gösterildiğini iddia eden Demirtürk, bazı kesimlerce ‘acımasız’ olarak nitelendirilen fırıncı esnafının, ekmeğe, 4 yıl aradan sonra yüzde 25 oranında artış yapma zorunda kaldığını belirtti.

DİĞER ‘ZAMLARI’ ANLATTI,
EKMEĞİN ‘FİYAT’ KARNESİNİ ÇIKATTI!
Aradan geçen yıllarda, başta un olmak üzere, ekmek yapımında gerekli ham madde ile diğer giderlerde yaşanan artışların, fırın işletmelerinin ‘adeta’ belini büktüğünü anlatan Demirtürk, şunları söyledi:  

“Un çuvalı 2013 yılında 45 lira iken 2016 yılında 75 lira oldu. Dört yıllık artış yüzde 68’dir. Kara fırın ekmeklerinde kullanılan odun 2013 yılında 100 lira iken şu anda 300 lira. Artış yüzde 200’dür.  Ekmek poşete girdiğinde ise poşet 2013 yılında 3,25 kuruş, şu an 6,50 kuruştur. Artış yüzde yüzdür.
Su elektrik ve diğer giderler yüzde 30 civarında artış gösterdi. Kira giderleri yüzde 30 arttı. Durum böyle iken, ekmeğe yapılan zam 4 yılın sonunda yüzde 25 artmış oldu.  Ereğli’de ve Türkiye genelinde bir kilogram 5 liradır. Ayın ilk günü itibarıyla uyguladığımız tarife ile 400 gram 2 lira, kilo bazında 5 liraydı. Bugün de 300 gramdır ve fiyatı 1,5 liradır. Gramaj geri çekilerek fiyatlar da geri çekildi ancak kilo bazında değişiklik olmadı.”

‘EKMEK ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASIN’
Ereğli ve Alaplı’daki 9 odayı temsilen konuştuğuna vurgu yapan Demirtürk, ilçedeki bası siyasilerin, zam sonrası ortaya attığı söylemlerini de eleştirerek, “Siyaseti ekmek üzerinden değil proje üzerinden, ‘Ereğli için ne yapılabilir’ noktasında yapılması gerekir. ‘Fırıncı esnafı istediği zaman zam yapıyor’ söylemleri doğru değil. Herkesin doğru bilgi edinmesi gerekiyor” dedi.

“KIRSALDA EKMEK İSRAFI YOK; İSRAFI…”
‘Hüseyin Uysal’ ismini kullanmadan Uysal’ın ‘ekmek israf ediliyor’ söylemini, sorulan bir soru üzerine açıklama getiren Rahman Demirtürk, şu sözlerle konuştu:

“Ereğli’de ekmek israfı kırsalda yok. İsrafın nerede olduğunu ben açıklamayayım. Ekmeğe ihtiyacı olan çöpe atar mı? Ben söylersem müşterime karşı uygunsuz olur. Kırsalda kimse ekmeği çöpe atmıyor. Ekmeğe değer vermeyenler çöpe atıyor. Eleştiriyi yapanlar da onlardır. 27 yıllık fırıncıyım, 27 yıl önce 10 bin ekmek yapıyordum, bugün 2 bin ekmek yapıyorum. Siz değerlendirin.”
Demirtürk, son olarak, geçilen yeni ekmek fiyatı tarifesine, 2 yıl zam yapılmayacağını ön gördüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan Demirtürk, değerlendirmelerini; Karadeniz Ereğli Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili unvanıyla Ereğli ile Alaplı’da ki esnafın Zonguldak temsilcisi sıfatıyla yaptığının altını çizdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

two × 3 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.