MÜSİAD, Kdz.Ereğli ve Alaplı’da okullarında ilk üç dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.
MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, son günlerde ülke gündeminde yaşanan olaylardan rahatsız olduklarını belirttiği konuşmasında, “Bu güzel ortam devam ederken aniden lokal olarak alevlenen şiddet olaylarından da son derece rahatsızız. Şiddetin yeniden başladığı bir dönemle manidar bir şekilde çakışan Türk bayrağımızın bir askeri birliğimizin içerisinden indirilmesi tahrikini de hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Geleneksel Eğitim Başarı Ödül Töreni Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 18 Yıl önce başlatılan ve beğenildiği için bazı kurumlar tarafından da etkinliğin kopya edildiğini belirterek, “Bu organizasyon bizleri mutlu günlerimizi paylaşarak çoğaltmak için bir araya getirdi. Zaman öyle birşey ki nasıl geçtiğini fark edemiyoruz nefes aldığımızı her anın hem kıymetini ilerek hem de lezzetini alarak yaşamaya çalışılmalı. Geçmişinizi unutmadan gelecek hedeflere koşarken içindeki bulunduğu zamanın farkına varabilecek gençlersiniz, dostlarınızın kıymetini iyi bilin onlara değer verin onlar ile hayatınızı paylaşın” dedi.
İŞADAMININ ÜLKESİNDEN BEKLENTİSİ
Bir ülkenin işadamlarından beklentisinin o ülkeye daha fazla yatırım daha fazla istihdam oluşturmak ve ülkenin sosyal gelişimine daha fazla katkı sağlamak olduğunu belirten Olpak, “Bunu yaparken biz iş adamlarının beklentisi ise o ülkede huzur, güven ve istikrar ortamının devamını bunun yanı sıra hızlı ve adil işleyen bir hukuk sisteminin olmasıdır” sözleri ile konuştu.
ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER BELİRLENMELİ
2 Yıl önce MÜSİAD tarafından hazırlanan ekonomi raporda ülkenin önündeki önemli bir riske işaret ettiklerini vurgulayarak şu görüşlere yer verdi: Kalkınma yolunda yeni orta gelir tuzağı dedik. Orada yüksek gelir seviyesine ulaşılabilmesi için yapılması gerekenleri söylemiştik. 2 Konu var burada bu eşiği aşabilmemiz için önümüze çıkan iki unsur, katma değeri yüksek ürünleri üretebilmek bu ürünleri üretebilecek olan genç nesiller yetiştirmektir. Bu noktada eğitim alanında öncelikli sektörlerin belirlenmesi özellikle mesleki eğitimin üniversitelerde açılacak bölümler ve mevcut kontenjanlarla hedeflerimiz doğrultusunda yeniden tasarlanması son derece önemlidir. Biraz önce 2 günümüzün birbirine eşit olmaması gerektiğinden bahsetmiştim, ekonomide biz buna büyüme diyoruz. Çevremizle toplumla ilişkilerimizi geliştirmekten bahsetmiştim toplum hayatında da buna huzur diyoruz. Dün muhtemelen takip ettiniz ülkemizin 2014 yılının ilk 3 aylık büyüme verileri açıklandı yüzde 4.3. Eskiden ülke olarak kendimizi sürekli kıyasladığımız Avrupa birliğinin yüzde yarımlar seviyesinde büyüdüğü bir noktada yüzde 4.3 büyümeyi düşündüğümüz zaman demek ki ülke olarak günlerimizi iyi değerlendirmişiz. Bu noktada bizleri bugünlere getiren herkese emek veren herkese teşekkür ediyorum.
“SON DERECE RAHATSIZIZ”
Son bir kaç günü hariç tutarsak yaklaşık 1.5 yıldır ülkemizde çözüm süreci altında devam eden huzur ortamı elbette bu da çok güzel birşey demek ki ülke olarak burada da toplumuz da iki günümüzü birbirine eşit geçirmemişiz çevremiz ile daha huzurlu yaşayabilmeyi öğrenmişiz. Ancak bu güzel ortam devam ederken aniden lokal olarak alevlenen şiddet olaylarından da son derece rahatsızız. Şiddetin yeniden başladığı bir dönemle manidar bir şekilde çakışan Türk bayrağımızın bir askeri birliğimizin içerisinden indirilmesi tahrikini de hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir. Yine aynı döneme tesadüf edercesine Işid’ın devletimizin Mısır konsolosluğumuzu basarak başkonsolumuz dahil bir çok vatandaşımızı kaçırması da son derece vahim ve kabul edilemez bir durumdur.
“ÖNCELİKLİ TEMENNİMİZ SAĞ KURTARILMALARI”
Öncelikli temennimiz tüm kaçırılanların biran önce sağ olarak kurtarılmalarıdır. Bir başka temennimiz bütün bu yaşananların kabul edilemezliğinin yanı sıra bir tesadüf içerisinde olmasıdır. Son temennimiz ise bu yaşananları ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekebilecek gelişmelerin yaşanmaması sorumluların gerekli şekilde cezalandırılmasıdır. MÜSİAD olarak demokrasiye barışın kök salması için üstümüze düşen ne varsa yaptık yapmaya da hazırız. Etnik ve dini ayrımcılığa ötekileştirmeye hep karşı çıktık karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz ötekileştirmenin ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdeniz. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar bizlere atalarımızın mirası geçmişte onlar bu mirası korumak için nasıl çalışmışsa bugün biz gelecekte de siz çalışacaksınız” dedi.
36 LİSEDEN 108 ÖĞRENCİYE ÖDÜL
Başarının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini belirten MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, “İlk ödül törenimiz 1996 yılında gerçekleştirilmişti. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Yapılan ilk ödül töreninden bugüne binin üzerinde öğrencimiz ödüllendirilmiş ve elde ettikleri başarıdan dolayı bir nebze de olsa onur edilmeye çalışılmıştır. 9 Okul birincisi ile başlayan ödül töreni Alaplı ilçemiz de dahil edilerek geçtiğimiz yıl 33 liseden 99 öğrenci, bu yıl ise 36 liseden 108 öğrenci ödüle değer görülmüştür” dedi.
KATILIM YÜKSEK OLDU
Konuşmaların ardından öğrencilere ve okul yetkililerine ödülleri takdim edildi. Programa Zonguldak Valisi Ekrem Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Şube Yöneticileri, Ereğli Belediye Başkan Vekili Eyüp Karaarslan, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, TSO Başkan ve yöneticileri, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.