enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7911
EURO
43,4210
ALTIN
4.052,70
BIST
9.700,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Az Bulutlu
15°C
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Açık
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Afetin izleri siliniyor…

Kdz. Ereğli Belediyesi tüm ekipleriyle kent genelinde afetin izlerini siliyor…

Afetin izleri siliniyor…
20/12/2023 14:20 | Son Güncellenme: 20/12/2023 14:26
A+
A-

KDZ. EREĞLİ’DE FELAKETİN İZLERİ SİLİNİYOR

19 Kasım’da tarihinin en büyük felaketini yaşayan Kdz. Ereğli’de yaraların sarılmasının ardından Kdz. Ereğli Belediyesi tüm ekipleriyle kent genelinde afetin izlerini siliyor. Başkan Halil Posbıyık’ın koordinasyonunda ilgili müdürlükler sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Şiddetli fırtına (kasırga) ve yoğun yağışla birlikte 19 Kasım’da tarihinin en büyük felaketini yaşayan ve ‘Afet Bölgesi’ ilan edilen Kdz. Ereğli’de, belediye felaketin izlerini silmek için tüm ekipleriyle sahadaki çalışmalarını sürdürüyor.
Afetin ilk dakikalarından itibaren yapılan çalışmaları koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kenti yeniden toparlamak için sahada yapılan çalışmaları anlık olarak takip ediyor, ilgili müdürlerden günlük brifing alıyor.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI HER YERDE

Temizlik İşleri Müdürlüğü, felaket nedeniyle kent genelinde oluşan çamur, balçık, ağaç yıkımları başta olmak üzere temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yollar yıkanıyor, bodrum katlarındaki balçıklar temizleniyor. Çatı atıkları kaldırılıyor, halkın yoğun kullanımındaki otobüs durakları yıkanıyor. Park ve Bahçeler Birimi yıkılan ağaçları kaldırma çalışmalarına devam ediyor, tehlikeli dallarda budama çalışmalarını sürdürüyor.
SU KANALİZASYON HATLARI ONARILIYOR, DERE YATAKLARI TEMİZLENİYOR

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü oluşan afet sonrası müdürlüğe bağlı ekiplerle şehrin zarar gören bölgelerinde yağmur suyu hatları kanalları ile kanalizasyon hatlarının temizliğini yaparak işlerliğini artırdı. Ayrıca su basması yaşanan bölgelerde vidanjör araçları ile su çekimleri yapıldı, gelen taleplere göre yapılmaya devam ediliyor. Desteğe gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Q 800 milimetre ana kanalizasyon kollektör hattı tamamen temizlendi. Dere yatakları ve kuru derelerde oluşan birikintiler DSİ ve belediye ekipleri tarafından temizleme çalışmalarına devam ediliyor.
MEZARLIKLARDA DEVRİLEN AĞAÇLAR KALDIRILIYOR

Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri afette büyük zarar gören Şehir Mezarlığı ve Kestaneci Mezarlığı’ndaki çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Şehir mezarlığında devrilen 150 ağaç kesildi, dalları atıldı, kök sökme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar iş makinelerinin girebildiği alanlarda iş makinesi yardımıyla, giremediği alanlarda Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri marifetiyle sürüyor. Desteğe gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin desteğiyle Kestaneci Mezarlığı’nda devrilen ağaçların tümü kesildi, alan temizliği ve kök sökme çalışmaları sürüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise zarar gören alt ve üst yapıda onarım çalışmalarını sürdürüyor. Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta ve İtfaiye ile diğer ilgili müdürlükler kendi alanlarında çalışmalarına devam ediyor.

        

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.