enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5524
EURO
43,7237
ALTIN
4.034,86
BIST
9.132,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
12°C
Zonguldak
12°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
15°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Son sistemle izlenecek…

Deşarj edilen suyumuz sürekli kontrol halinde olmaya devam edecektir….

Son sistemle izlenecek…

KDZ. EREĞLİ’NİN ATIK SUYU SON SİSTEMLE İZLENECEK

Kdz. Ereğli Belediyesi, ön arıtma sonrası Derin Deniz Deşarjı ile sonlandırılan kentin Atık Su Sistemi’ni  yeni bir yatırım yaparak SAİS (Sürekli Atıksu İzleme Sistemi) ile yeniledi. Böylece deşarj edilen suyun çevre ve deniz kirliliği ölçümleri sürekli hale getirildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, kentin atık su sistemine yeni bir yatırım yaparak bakanlığın yönetmeliklerine göre SAİS (Sürekli Atık Su İzleme Sistemi) ile yeniledi.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, Kırmacı Mahallesi’nde bulunan Deniz Deşarj Sistemine entegre çalışmalarının yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“İlçemiz Atıksu Sistemi, Ön Arıtma sonrası Derin Deniz Deşarjı ile sonlandırılmaktadır. Deniz Deşarj Sistemi, Çevre İzni Yenileme kapsamında gerekli müracaatlar yapılmış olup Bakanlıktan Ön İzin alınmıştır. Nihai iznin alınması amacıyla, tesiste yönetmelikler kapsamında istenen yenilemeler belediyemiz tarafından yapılmaktadır.

Bu kapsamda yeni yönetmeliklere göre SAİS (Sürekli Atık Su İzleme Sistemi) Yapılması ihalesi gerçekleştirilmiş olup, 1.099.800 TL bedelle yüklenici firmada kalmış ve sözleşme akabinde montaj işlemi gerçekleştirilmiştir.

Bu sistemle birlikte deşarj edilen suyumuz sürekli kontrol halinde olmaya devam edecektir. Hem çevre kirliliği hem de deniz kirliliği kontrolü kapsamında önemli bir hizmet yenilenmiş olacaktır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.