enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,4227
EURO
43,7228
ALTIN
4.042,32
BIST
9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Az Bulutlu
18°C
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Az Bulutlu
14°C
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
Salı Çok Bulutlu
14°C

Proje Ekonomi Zirvesine damga vurdu…

Zonguldak Ekonomi Zirvesi, siyaset, iş ve ekonomi dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla başladı…

Proje Ekonomi Zirvesine damga vurdu…
14/04/2025 21:38
A+
A-

Zonguldak Ekonomi Zirvesi, siyaset, iş ve ekonomi dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla başladı.

Zonguldak Valiliği, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) tarafından düzenlenen ‘Ekonomi Zirvesi’ programı, Dedeman Otel’de başladı.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, meclis başkanı Tasin Tanyıldız ve yönetim kurulu üyeleri Ali Özkan, Cem Gül ve Genel Sekreter Gündüz Acar’ın katılım sağladığı ‘Zirve’de’ Başkan Keleş; Kdz.Ereğli ekonomisinin kalkınma taşlarından biri olacağını belirttiği kafes balıkçılığı konusunda katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

İki gün sürecek programda, bölge yatırımları, kalkınma projeleri, sanayi hamleleri ve bölgesel iş birlikleri ele alınarak alanlarında uzman iş insanları ve kamu kurumları temsilcileri konuşmalar yapacak.

Filyos Projesi’nin ulaşım ağının tamamlanması konusunda katılımcılara bilgi veren Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Ulaşım ağlarının tamamlanmasıyla Filyos Vadi Projesi’nin, esasında projenin alt yapısı geliştirilmeye çalışılıyor. Henüz deveye alınmış değil. Biz buradan ilan ediyoruz. Filyos Vadi Projesi’nde özellikle serbest bölgeyi çalıştıracak uluslararası ve ulusal çapta başarılı olmuş, kendini ispatlamış firmaları yatırım yapmaya davet ediyoruz. Zonguldak ekonomisi kömüre bağlı bir ekonomi değildir. Madene bağlı bir ekonomi değildir. Kömür üretimi, madencilik Zonguldak ve Türkiye ekonomisinin başından bu yana, önce Osmanlı imparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşundan bu yana çok önemlidir. Şu anda ekonomik etkisinden çok, ekonomik büyüklüğünden, varlığından çok bu şehrin taşkömüründen var olmasından mütevellit sosyopsikolojik etkisi çok daha yüksektir.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.