enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0561
EURO
43,0458
ALTIN
3.935,22
BIST
9.338,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Yağmurlu
8°C
Zonguldak
8°C
Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Açık
16°C

Gönüllüler deprem bölgelerine sevk ediliyor…

500 gönüllü maden işçisi daha deprem bölgelerine sevk ediliyor…

Gönüllüler deprem bölgelerine sevk ediliyor…
07/02/2023 15:54 | Son Güncellenme: 07/02/2023 16:08
A+
A-

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan 500 gönüllü maden işçisi daha deprem bölgelerine sevk ediliyor. Deprem bölgelerine tahlisiye ekiplerinin ardından gönüllü maden işçilerinin de sevki sürüyor.

Yeraltında edindikleri tecrübeleri enkazda kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için kullanacak olan maden işçilerinin gösterdiği birlik ve beraberlik Türkiye gündeminde de takdir gördü. Sabah saatlerine kadar 752 maden işçisi deprem bölgelerine sevk edildi.

14 Ekim 2022 tarihinde büyük bir acı yaşayarak 42 şehit veren Amasra Müessesi’nde de toplam 250 madenci gönüllü olarak deprem bölgelerine gidiyor.  Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, maden işçilerinin sevk ve koordinasyonu bizzat yönetiyor. İsimlerini gönüllü olarak yazdıran maden işçileri için Türk Silahlı Kuvvetleri Çaycuma Havalimanı’na bir askeri uçak gönderdi.

AFAD koordinesinde maden işçilerimizin deprem bölgelerine sevki devam ediyor. Kısa süre içinde 500 maden işçimizin de deprem bölgelerinde olması bekleniyor. Planlanan sevkler ile birlikte şu anda toplam 1252 maden işçinin arama ve kurtarma çalışmalarında aktif görev aldığı bildirildi. Talebe göre bu sayının artabileceği, gönüllü maden işçilerinin bağlı bulundukları müesseselerde hazır olarak beklediği öğrenildi.

500 maden işçisi daha deprem bölgelerine gidiyor
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.