enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
12°C
Zonguldak
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
13°C
Pazartesi Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
13°C

ERDEMİR DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI..!

ERDEMİR DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI..!
23/12/2015 23:34
A+
A-

sektor-masaya-yatirildi-wpffl

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, küresel çelik sektöründe talebin 2015 yılında yüzde 1,7 oranında düşmesinin beklendiğini bildirdi.

Erdemir Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Pandır, Çelik İhracatçıları Birliği adına katıldığı “19. Ortadoğu Demir ve Çelik Konferansı”ndaki sunumunda, kapasite fazlasının mevcut durumda çelik sektörünün yaşadığı en büyük zorluklardan biri olduğunu belirtti.

Düşük kapasite kullanımları, yüksek sabit maliyetler, artan bölgesel rekabet, negatif kar marjları, ürün verimliliğini artırmak ve çevresel etkileri gidermek için gerekli olacak yatırım harcamaları dolayısıyla kapasite azaltımının kaçınılmaz olacağını savunan Pandır, şunları kaydetti:

 “Bir bölgedeki kapasite fazlası başka bölgelerdeki üretimin yerini alabiliyor ve bu piyasalardaki yerli üreticiler zarar görüyor. Artan korumacılık, küresel çelik ticaretini yeniden biçimlendiriyor.

Dünyada çelik sanayisi olan hemen her ülke koruma önlemlerine başvuruyor. Bu konuda da kendisine karşı en fazla önlem alan ülke Çin oldu. Dünya ham çelik üretiminde 9. sırada yer alan ve yurt içi çelik talebini karşılayabilecek kapasiteye sahip Türk çelik sektörü, haksız ithalatla karşı karşıya kalıyor.  Geçtiğimiz Eylül’de çelikte net ithalatçı konumunda olan Türkiye, Çin’in yanı sıra Rusya ve Ukrayna’dan yapılan dampingli ithalattan zarar gördü ve yeterince korunmadı.”

Pandır, zaman zaman yöneltilen eleştirilerin aksine Türk çelik sektörünün Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu anlaşması gereği teşvik almadığını hatırlattığı konuşmasında, hammadde ve enerji maliyetlerinin de Türk çelik üreticilerinin rekabet avantajını etkileyen unsurlardan olduğunu, bu iki kalemde ithalata dayalı çelik sektörünün Türk Lirası’ndaki değer kaybı gibi gelişmelerden de yararlanamadığını sözlerine ekledi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika çelik sektörünün en geniş katılımlı etkinliği olan konferansta, Ortadoğu ve Kuzey Afrika çelik sektörünün geleceği, hammadde piyasalarının seyri, teknolojik gelişmeler, yassı çelik piyasaları, korumacı önlemler gibi konular ele alındı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

seventeen − seven =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.