enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
9°C
Zonguldak
9°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
14°C
Pazartesi Yağmurlu
16°C
Salı Çok Bulutlu
13°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C

20 Kasım’a kadar devam edecek.

6 gün sürmesi planlanan etkinlik 20 Kasım’a kadar devam edecek.

20 Kasım’a kadar devam edecek.
15/11/2021 20:24
A+
A-

6 gün sürmesi planlanan etkinlik 20 Kasım’a kadar devam edecek.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nde “Okul Öncesi Öğretmen Adayları için Düşünme Rutinleri Eğitimi” projesinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.  Projeye katılan 14 üniversiteden 24  okul öncesi öğretmen adaylarına, çocukların düşünmelerini somutlaştıracak çeşitli yöntem ve teknikler kazandırılması hedefleniyor.

TÜBİTAK tarafından desteklenen yürütücülüğünü Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Temel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sadiye Keleş’in yaptığı projenin ilk eğitiminin başlaması öncesinde Fakülte Kantin Alanında tören düzenlendi.

Tören öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

DEKAN YAVUZ: “PROJENİN ÇOK ZENGİN BİR TEMELİ VAR”

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destek Programı kapsamında, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileriyle akademisyenleri alanlarında çalışma yapmaya teşvik etmeyi, araştırmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek projelerin desteklendiğini belirtti.

Dekan Yavuz şöyle dedi:

“Projemiz değerli hocamız Doç. Dr. Sadiye Keleş’in yürütücülüğünde, 10 farklı kurumun desteği ile tamamlanacaktır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Alanya Aleaddin Keykubat Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Düzce Üniversitesi,  Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Laboratuvar Okulu ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan değerli eğitmenlerin katkıları ile projemiz oldukça zengin bir temele sahip olmuştur. Projemize Türkiye’nin farklı üniversitelerinde eğitim gören, üst düzeyde başarı gösteren çok sayıda okul öncesi öğretmen adayı başvuruda bulunmuştur. Değerlendirmeler sonucunda 14 farklı üniversiteden 24 okul öncesi öğretmen adayı bu projede katılımcı olmaya hak kazanmıştır.”

Dekan Yavuz, projeye desteklerinden ötürü BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkür ederek, katılımcılara programın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

KELEŞ: “KRİTİK BİR ÖNEME SAHİP

Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Temel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sadiye Keleş törende yaptığı konuşmada  düşünmenin öğrenilmesine yönelik çabaların çok eski tarihlerden bu yana başlayıp devam ettiğini söyledi.

Düşüncenin yapı itibarıyla soyut bir yapıya sahip olduğunu belirten Keleş şöyle dedi:

“O nedenle düşüncenin somutlaştırılması, özellikle erken çocukluk döneminde somutlaştırılması, okullarda düşünme kültürünün yerleşmesi bakımından oldukça kritik bir öneme sahiptir. Bu noktada öğretmenlere, çocukların düşünmelerini somutlaştıracak çeşitli yöntem ve teknikler kazandırılması, ülkemizin aydınlık bir geleceğe taşınmasında önemlidir. TÜBİTAK tarafından desteklenen, Ereğli Eğitim Fakültesi’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen bu projede, Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 1965 yılından bu yana üstünde çalışılan Project Zero –yani sıfır noktası, insanlığın başlangıç noktası- olarak başlayan, çeşitli deneysel çalışmalarla geliştirilen, görünür düşünme yaklaşımının alt ürünleri  olan Düşünme Rutinleri üzerine çekirdek olarak bu projeyi başlattık.”

İLK DERS… DRAMA İLE DÜŞÜNME…

Açılış töreninin ardından, Drama Eğitmeni Melih Can Tanrıkulu tarafından ilk ders düzenlendi. Tanrıkulu, eğitim kapsamında, katılımcı öğrencilerin aktif katılımı ile eğitimler verdi.

Farklı üniversiteler ve kurumlardan eğiticilerin katılımıyla yürütülecek olan proje, 20 Kasım’a kadar devam edecek.

PROJENİN DETAYLARI

TÜBİTAK 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunan “Okul Öncesi Öğretmen Adayları için Düşünce Rutinleri Eğitimi”nde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi proje sahibi olarak yer alıyor.

Projenin temel amacı, okul öncesi öğretmen adaylarının okul öncesi eğitim ortamlarında düşünme kültürü oluşturulmasına yönelik bilgilendirilmesi ve öğrencilerde düşünme kültürü oluşturmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar –düşünme rutinleri- ile okul öncesi eğitim programında yer alan kazanımların bütünleştirilmesi olarak belirlendi.

15-20 Kasım 2021 tarihleri arasında toplam 6 gün sürmesi planlanan etkinlik sürecinde atölye çalışmaları, çevrimiçi etkileşimler ve uygulamalar, drama içeriği sanatsal faaliyetlerle kazandıran etkinlikler, işbirliğine dayalı grup etkinlikleri, oyun tabanlı uygulamalar ile sürecin yürütülmesi planlanıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

5 + 5 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.